Wieger Visser zijn weg
naar hoofduitvoerder

Ik ben inmiddels anderhalve maand aan het werk voor Heijmans Utiliteit. Via CAJA ben ik hier anderhalf jaar geleden gedetacheerd met de insteek om hoofduitvoerder te worden. De afgelopen anderhalf jaar is dit van beide kanten zo goed bevallen, dat ik per 1 oktober in dienst bij Heijmans getreden ben. Op mijn eerstvolgende project zal ik werken als hoofduitvoerder.
De bouw in

Mijn bouwcarrière is in 2002 begonnen bij van Wijnen in Lelystad. Ik heb de HTS in Friesland gedaan, toen ik daarmee klaar was ben ik gaan solliciteren en kwam ik bij van Wijnen terecht. Het grappige is dat ik tijdens de stage op de HTS zoiets had van; ‘Ik wil eigenlijk helemaal geen uitvoerder worden’. Gaandeweg ben ik als assistent uitvoerder mijn carrière gestart en zoals blijkt vond ik het toch leuk. Ik ben in ieder geval niets anders meer gaan doen!

Een goede teamgeest

De afgelopen jaren heb ik voor CAJA veel grote projecten gedaan, dat vind ik toch wel het leukst om te doen. Je zit dan ook met een groot team op het werk, dat zorgt voor de nodige gezelligheid met je collega uitvoerders. Uiteindelijk is ieder werk en ieder team weer anders. Het leukste werk wat ik tot nu toe heb mogen doen is de Kromhoutkazerne in Utrecht geweest. We maakten daar kantoren voor defensie. Het werk was leuk maar er heerste ook een enorme plezierige teamgeest. Als je met collega’s zit waar je het goed mee kan vinden werkt dat heel prettig.

Van uitvoerder naar hoofduitvoerder

Als uitvoerder ben je veel met de details buiten bezig, terwijl je als hoofduitvoerder meer met de grote lijnen bezig bent. Wat mij daarin trekt is het stukje verantwoordelijkheid dat je krijgt. Dat ik richting hoofduitvoerder wilde had ik al eens eerder met Carel besproken. Daar heeft hij mij uiteindelijk ook mee geholpen. Door werk te zoeken waar ik kon laten zien dat ik het in mij heb en waar ik eventueel in dienst kon treden als hoofduitvoerder. Je moet ergens een keer de kans krijgen. Ik vind het jammer dat ik bij CAJA weg ben, maar zo’n kans die nu bij Heijmans heb gekregen… Ja, die moest ik nemen.

Terugblik

Ik heb via CAJA altijd met heel veel plezier aan mooie projecten gewerkt. Als iemand mij vraagt; ‘Bij wat voor bureau kan ik terecht?’ Dan zal ik CAJA altijd aanraden. Voor nu ga ik mijn laatste project als uitvoerder afronden en dan door naar een nieuwe uitdaging als hoofduitvoerder. Ik heb er heel veel zin in om die aan te gaan!