Helga 5 jaar in
dienst bij CAJA

Het is super gaaf om als vrouw in de bouw te werken. Als ik iets vraag wordt het voor me geregeld, ik hoef nooit ergens om te zeuren. Ik heb me altijd op handen gedragen gevoeld. Er zijn bijna geen andere vrouwen op de bouw. Op mijn eerste project werkten 850 mannen en 3 vrouwen. De receptioniste, de schoonmaakster en ik. Gelukkig zie je wel dat er steeds meer vrouwen op de bouw gaan werken. Ik heb ze al voorbij zien komen als BIM engineer en als uitvoerder.
De bouw ingerold

Op latere leeftijd heb ik een studie met als specialisatie vastgoed gedaan, omdat ik de makelaardij in wilde. Maar toen ik afgestudeerd was brak de crisis uit en was het lastig om een baan te vinden. Toen zei mijn man; ‘Waarom ga je niet eens kijken bij een bouwbedrijf?’ De eerste sollicitatie was gelijk raak en zo ben ik de bouw ingerold. Mijn toenmalige werkgever wilde de tijdelijke contracten niet meer omzetten in een vast dienstverband en toen kwam CAJA in beeld. Nu ben ik alweer een poosje in dienst bij CAJA en ter ere van mijn 5-jarig jubileum mag ik gezellig een weekend naar Maastricht!

De ideale baan

Op mijn werk ben ik verantwoordelijk voor de kopers communicatie. Op het moment dat er een woning is gekocht en het meer- en minderwerk is besproken kom ik in beeld. Kopers kunnen bij mij terecht met al hun vragen. We hebben een mooi platform genaamd ‘Volg je woning’, daar kunnen ze digitaal hun vragen stellen. Om 8.00 uur open ik mijn laptop en kijk ik welke vragen er zijn binnengekomen. Ik heb ervoor gekozen dat de kopers mij ook kunnen bellen. Als we in een hectische fase zitten, heb ik veelvuldig telefonisch contact met ze en dat wordt door de kopers als prettig ervaren.

Voor mij is dit de ideale baan, ik vind het super leuk! Mede omdat ik zowel contact heb met de kopers als met mijn collega’s op de bouwplaats. Ik ga dan ook regelmatig naar de bouwkeet voor vergaderingen. Ook heb ik persoonlijk contact met de kopers tijdens kijkmomenten. Dat vind ik leuk omdat we dan aan de kopers kunnen laten zien hoe ver we zijn. Dan krijg je enthousiaste mensen. En op het moment dat wij de vragen beantwoorden wordt het bouwteam ontlast en kunnen zij zich focussen op de bouw.

Vele hobby’s

Ik heb vele hobby’s. Reizen en fietsen vind ik bijvoorbeeld erg leuk, het geeft een bepaald gevoel van vrijheid. Met de fiets maken mijn man en ik zo nu en dan een tocht door Nederland of gaan we naar het buitenland. Dan fietsen we vanaf ons huis naar bijvoorbeeld Italië of Parijs. Vaak kijken we rond 15.00 uur op booking.com waar we voor die nacht terecht kunnen. Je komt op plekken waar je normaal niet komt, je ontmoet de meest uiteenlopende mensen en je hebt ontzettend leuke gesprekken onderweg. Dat is heel gezellig.

Doelen en ambities

Omdat mijn functie vrij nieuw is ben ik eigenlijk nog steeds bezig om deze beter in te richten. Dat houdt in; de service die ik verleen aan kopers uitbreiden en de klantreis verbeteren. Ik zie op allerlei gebieden dat het beter kan, daar heb ik een leuke uitdaging aan. Qua functie hoef ik voorlopig niet te veranderen!