Walter de Wit; ''Altijd gezellig,
de bandenwissel met Carel''

Gefeliciteerd met je 5-jarig jubileum! Hoe kijk je terug op de afgelopen vijf jaar? Dankje! Het is een enerverende periode geweest. Ik ben in 2018 via CAJA als Logistic Manager begonnen op de A-pier op Schiphol. Een groot werk voor Ballast-Nedam die helaas einde van 2021 ophield. Op dit moment werk ik aan Holland Park Diemen in Amsterdam. Hier bouwen wij 296 appartementen. De ruwbouw is bijna klaar en de afbouw gaat volle bak aan de gang.
Het aannemersbedrijf van Ome Co

In de vakanties en weekenden werkten wij als jonge medewerkers bij het aannemersbedrijf van Ome Co. De hele familie van tantes, ooms, neven en nichten waren hier aan het werk, zelfs mijn opa Appelman! Met de kijk van nu zal dit gezien worden als kinderarbeid, maar wij hadden een machtig mooie jeugd om het aannemers bedrijf van Ome Co te zien groeien.

Wat vond jij zo leuk aan de bouw dat je er nog steeds werkt? Iedereen uit mijn familie werkte in de bouw en daarom ben ik er ook gebleven. Wat ik mooi vind is dat je aan het begin van een project met elkaar in de keet wordt gezet en uiteindelijk ontstaat er iedere keer weer een mooi project uit. Je werkt met verschillende mensen met verschillende karakters, met de ene kan je wel goed en de andere wat minder. Maar uiteindelijk heb je allemaal één einddoel en dat is omhoog! Ik ben nu bijna 40 jaar werkzaam in de bouw en het organiseren, plannen en vooruitdenken zijn belangrijk elementen om problemen vooraf in te kunnen inschatten en op te kunnen lossen. Vroeger zou ik gezegd hebben dat ik het druk heb, nu zeg ik dat ik lekker aan het werk ben geweest. De dag afsluiten met de goede moraal in het team en positieve energie zorgt ervoor dat je de volgende dag met dezelfde energie kan beginnen.

Vakwerk in Diemen

We werken momenteel aan het laatste stukje van Holland Park Diemen, de appartementen bestaan uit verschillende soorten gevels. Er staan hier 12 metselsilo’s en we hebben 15 verschillende soorten stenen. Het is echt een stukje vakwerk wat wij hier neerzetten. We hebben zelfs mensen uit Moldavië die hier aan het metselen zijn. We hebben de ruwbouw nu bijna achter de rug en zijn volop bezig met de afbouw. Welke fase vind je leuker? Iedere fase heeft weer zijn eigen kundigheid nodig. Over het algemeen vind ik alle facetten van de bouw leuk.

De bandenwissel met Carel

Wat het leukst is aan werken bij CAJA? Buiten de variatie van verschillende werken die CAJA regelt is dat de bandenwissel bij Carel in de garage. Carel helpt mij altijd met het wisselen van de banden van mijn CAJA auto. In de winter in een garage zonder verwarming is dat ijskoud! Maar dat zijn leuke herinneringen. Ik word vrolijk van Carel als ik hem zie. Hij is altijd goedgemutst, vriendelijk en een echte vakman. Toen ik bij de BAM werkte op Jubi ben ik via Jan Kloppenburg met CAJA in contact gekomen. Eind 2013 ging ik naar Ballast Nedam. Zij zeiden; we zitten in een slechte periode, we willen je graag hebben maar we kunnen je niet in dienst nemen, dat doen we via CAJA. Dat vond ik prima. Ik ging naar Driebergen, toen nog naar het oude kantoor. Daar heb ik alles afgestemd met Carel en vanaf dat moment hadden we een goede band met elkaar. Waar uiteindelijk de winterbanden wissel uit is ontstaan.

Het weekend van Walter

Op vrijdagmiddag ga ik gezellig met mijn vrouw aan de vrijdagmiddagborrel. De radio aan, een hapje en een drankje en de buren of vrienden op bezoek. Soms ga ik met een paar bouwvrienden naar Brouwerij het IJ in Amsterdam, een mooie start van het weekend. Zaterdagochtend ga ik hardlopen in de Molenplas gelegen in Haarlem. Daarna gaan we buiten zwemmen, in de Molenplas of in het Wed bij Bloemendaal. In de winter, wanneer het erg koud is, wordt het ‘dippen’ in plaats van zwemmen. Op zondag begint de dag met een heerlijk ontbijt samen met mijn vrouw en ga ik soms nog een rondje wielrennen. Ik houd van goed eten, goed drinken en niet te veel alcohol. Goed voor je lijf zorgen, zo simpel is het eigenlijk!