Mijn leven is
zó veranderd!

Melek Uzuner: ''Mijn leven is de afgelopen tijd erg veranderd. Ik ben net getrouwd, verhuisd naar een nieuwe woning en na onze huwelijksreis start ik ook op een nieuw project. Ik ben werkzaam in de werkvoorbereiding, een veelzijdige functie.''

Techniek trok mijn interesse 

Mijn werkdag begint meestal om 07.00 uur, met een kopje koffie. Erg vroeg, maar in de bouw niet meer dan normaal. De werksfeer is heel fijn en de werkzaamheden zijn divers. Vroeger wilde ik architect worden maar tijdens de opleiding kwam ik erachter dat dit toch niet zo mijn interesse trok. De technische kant vond ik wel heel interessant, daarom ben ik verder gegaan met bouwkunde. Tegenwoordig werk ik als werkvoorbereider en coördineer en ondersteun ik verschillende partijen op een bouwproject. Het is een veelzijdige functie waarin je je goed kunt ontwikkelen om door te groeien naar hogere functies.

Veranderingen in de bouw

Op het moment verandert er veel in de bouw. Ik merk dit vooral op het gebied van digitalisering. BIM wordt steeds belangrijker, ook voor mij. Ik vind BIM een geniale uitvinding, het maakt alles makkelijker en bespaart zo veel tijd. Voor je beeldvorming is het ook heel goed omdat het in 3D getekend is. BIM is een heel handig systeem maar ik denk niet dat alles gedigitaliseerd zal worden. Bepaalde werkzaamheden blijven vakmanschap en moeten gedaan worden door mensen.

“Het eindresultaat van een groot bouwproject blijft prachtig!”


Mijn favoriete project

In totaal heb ik aan drie projecten meegewerkt. De Knoop in Utrecht was mijn eerste en favoriete project. Waarom De Knoop mijn favoriete project is? Het was een groot en complex project met veel uitdaging, daar houd ik van. Het eindresultaat van een project bekijken, na het hele traject te hebben doorlopen, dat is gewoon prachtig! Vooral bij de grotere projecten is het eindresultaat vaak erg gaaf om te zien. Op zo’n moment denk ik; ‘heb ik hier echt aan mee mogen werken?’

De toekomst

Mijn ambitie is om uit te groeien tot een allround ervaren werkvoorbereider, zodat ik al mijn werkzaamheden zelfstandig uit kan voeren. Nu onze driedaagse bruiloft achter de rug is, gaan mijn man en ik eerst genieten van onze huwelijksreis in Dubai. En als ik daar een mooi bouwwerk tegenkom stuur ik jullie uiteraard een foto toe!