Robert Benningshof:
''Je maakt iets tastbaars''

‘Gefeliciteerd met je 5-jarig jubileum! Welke stad zat er in je koffertje?’ Den Bosch, ik kan kiezen uit twee arrangementen. Het is een hartstikke leuke verassing. Ik weet nog niet wie ik mee ga nemen, even kijken wie ik kan strikken! Ik ben wel eens door Den Bosch gelopen maar ik ben er nog nooit meerdere dagen verbleven. Carel zei al, je moet met carnaval gaan!

De afgelopen vijf jaar

Vijf jaar geleden ben ik via Kees bij CAJA terecht gekomen. Ik zocht toen wat anders en maakte een afspraak met Kees in Capelle. Vandaar uit is het gaan lopen, het was gelijk raak. Ik had er een goed gevoel bij. En eigenlijk zijn de afgelopen vijf jaar ook heel goed verlopen. Ik heb een aantal mooie projecten uit mogen voeren. Ik ben begonnen bij MedicomZes, onderdeel van VolkerWessels en Visser & Smit bouw. Hier heb ik meegewerkt aan de bouw van twee verschillende spoedeisende hulpposten. Daarna heb ik een paar maanden op Schiphol gezeten en vervolgens ben ik al vrij snel naar Slavenburg Bouw toegegaan. Daar zit ik nu bijna drie jaar, in die tijd hebben we twee hotels gebouwd.

Een nieuwe uitdaging

Nu ga ik weer door naar de volgende uitdaging. Vanaf maandag 17 februari begin ik bij JP van Eesteren, ik heb er zin in. Weer totaal wat anders, nieuwe gezichten, een nieuw bedrijf. Ik ga hier ook als werkvoorbereider aan de slag, in deze functie heb ik het goed naar mijn zin. Wel ben ik altijd opzoek naar nieuwe prikkels. Het moet zo nu en dan veranderen. Een beetje prikkelen, andere mensen, een nieuw bedrijf of een apart project. Anders wordt het wel eentonig.

|  ‘Het is mooi om te zien dat er iets tastbaars wordt gemaakt’.

Een typische werkdag

Je denkt dat alles volgens planning gaat verlopen, of beter gezegd; dat hoop je. Op dit moment zitten we volop in de afbouw en dan komt er een hoop tussendoor. Dan komen er vaak veel vragen naar voren die je direct moet oppakken. In deze fase is het dus lastig om in te schatten hoe een dag precies loopt. Maar als je wat meer naar voren gaat in het project is dat veel beter te structureren.

Het leukst aan werken in de bouw

Het leukste aan mijn baan is dat er buiten iets gemaakt wordt wat je van te voren met z’n allen hebt bedacht. En om samen als een team oplossingen te bedenken. De afwisseling van de projecten houdt het ook leuk. Ik hoef niet altijd naar hetzelfde stoeltje, jaar in jaar uit. Bij sommige projecten werk ik op de bouw en bij andere projecten vanuit kantoor. Op dit moment zit ik twee dagen in de week op het project en de rest van de tijd op kantoor. Het is leuk om het project in het echt te bekijken maar ook nodig, als je verschillen ziet moet je dat constateren en er zo nodig wat aan doen. Het is mooi om te zien dat er iets tastbaars wordt gemaakt.

‘Op naar de volgende vijf jaar?’ Nou wellicht, we gaan er zeker nog een mooie periode aan vastmaken!