5-jarig jubileum Piet Reijnen

Gefeliciteerd, Maastricht in je koffertje! Wie neem je mee? Mijn vrouw gaat mee, gezellig met z’n tweetjes. ‘s Ochtends lekker ontbijten en dan kijken we wel wat de dag ons brengt. Ik ben wel eens vaker in Maastricht geweest, het is een hele leuke stad.

Hoe het allemaal begon

Toen ik 21 was werkte ik bij de IGB in Breda. Ik leidde al op vrij jonge leeftijd zelfstandig projecten in de uitvoering, dat lag mij wel. Daarna ben ik hoofduitvoerder geworden en vervolgens hoofd productie, met name gericht op de bouwprocessen op de bouwplaats en in de techniek. Dat heb ik een jaar of 20 gedaan tot iemand riep; wil jij geen projectleider worden? Na een nachtje erover geslapen te hebben heb ik dat toen gedaan. Van het een kwam het ander en zo werd ik rond mijn 45e adjunct-directeur grote projecten in Nieuwegein bij Ballast Nedam. Daar heb ik gewerkt aan mooie projecten. 52Nijmegen van 85 meter, het hoge Erasmus in Rotterdam van 90 meter en de woontoren Westpoint in Tilburg. Die laatste was de eerste hoge woontoren in Nederland en 140 meter hoog. Ik was eindverantwoordelijk als directeur productie, gericht op de productie, commercie lag mij niet zo.

         “Je kunt niet in één keer stoppen “

Met ‘pensioen’

Dat is eigenlijk mijn carrière geweest tot ik 65 jaar werd, daarna moest ik uit dienst. Maar je kunt niet in één keer stoppen als je altijd 60 á 70 uur in de week bezig bent geweest. Daarom ben ik via CAJA aan het werk gegaan bij Ballast en word ik regelmatig ingehuurd als projectdirecteur/adviseur door verschillende bedrijven. Daarnaast adviseer ik Carel, iedere dinsdagochtend ben ik hier op kantoor en regelmatig bezoeken we samen projecten. Ik kom niet uit een bouwkundige familie, totaal niet eigenlijk. Alleen mijn oudste broer werkte als timmerman, maar voor de rest bij ons helemaal niemand. Hoe ik toch in de bouw ben beland weet ik niet precies meer. Op school ging ik op een gegeven moment toch de bouwkundige kant op, het overkomt je. Zo ben ik erin gerold, en ik ben nog steeds bezig!

Ontspanning

Ik heb altijd honden gehad waar ik vrij intensief mee bezig ben geweest. Als ik dan na een drukke werkdag thuiskwam ging ik lekker met de hond het bos in. Even ‘het hoofd leegmaken’. Helaas is mijn hond een poosje geleden overleden. Ik ben nog niet zo ver maar mijn vrouw wil wel weer een hond. Op het moment dat ik zeg; ik stop er helemaal mee, dan zou ik nog wel een keer aan een pup willen beginnen. En dat moment komt natuurlijk steeds dichterbij.

Alle projecten op een rij

Het mooiste project waar ik aan heb gewerkt is het JuBi-gebouw in Den Haag. Als je nu op het journaal wel eens wat ziet en er komen beelden van Den Haag voorbij, dan zie je altijd de JuBi torens, hier zijn de ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken gevestigd. Ik heb ze niet zelf gemaakt, maar toch een rol gespeeld in de bouw ervan. Op naar de volgende vijf jaar? Zeg nooit nooit he, dat zeggen ze wel eens. Dat is een politiek correct antwoord. Ik kijk wel. De tijd is snel gegaan als je zo terugkijkt. Ik schrijf wel eens de werken op die ik allemaal gedaan heb. Dat zijn er een hele hoop…