Ik wil dat er iedere dag
wordt gelachen!

Henk Moerman is op dit moment aan het werk als projectleider bij Byldis en werkzaam op het project Zalmhaventoren te Rotterdam. Dit wordt de hoogste Europese woontoren van 216 meter hoog. ''Het is een heel uniek project, iets wat je maar één keer in je leven bouwt. Byldis doet de ruwbouw en BAM de afbouw. We zijn nu de toren aan het opbouwen, volgend jaar februari / maart moeten we op hoogte zijn.''

Ik ben 42 jaar geleden begonnen bij de HBG als stagiair van de MTS. Daarna ben ik eigenlijk langzaam doorgegroeid. Eerst in de calculatie, toen ben ik de uitvoering ingegaan, daarna projectleider geworden en tenslotte ben ik adjunct-directeur geworden bij een bouwbedrijf. Nu ben ik aan het afbouwen en weer werkzaam als projectleider! Sinds 2012 werk ik voor CAJA.

De werkzaamheden

Ik ben eigenlijk de schakel tussen de fabriek en buiten. De werkzaamheden voer ik uit op het kantoor in Veldhoven en ik ben vanwege het coronavirus pas één keer op de bouwplaats geweest. Ik heb veel contact met werkvoorbereider Franklyn van Es, die ook via CAJA werkt, maar dan voor de BAM. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het controleren van de elementen die gemaakt worden en het bijsturen van de bedrijven die hier in Veldhoven voor ons de montage doen. We hebben een uitgangscontrole zodat de elementen goed naar het werk gaan. Daarnaast bekijk ik de details en of deze hier en daar verbeterd kunnen worden, het verbeterproces gaat altijd door.

            ”Ik wil dat er iedere dag wordt gelachen!”

Met plezier aan het werk

Wat ik het leukste vind aan mijn baan, is het omgaan met de mensen. Ik kijk altijd met wat voor team ik aan het werk ben. De capaciteit van je team, daar moet je je als leidinggevende op aanpassen. Als je een team hebt wat ontwikkeld moet worden, dan moet je veel kennis overdragen. Op zo’n moment ben ik veel bezig met aansturen. Wanneer je een team hebt met heel ervaren mensen moet je ze juist vrijheid geven. Dan is er minder aansturing nodig maar moet ik ervoor zorgen dat ik veel terugkoppeling krijg over waar ze mee bezig zijn. Ik ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk. Als dat niet zo zou zijn, dan zou ik zeggen; dat doen we niet meer. Ik wil dat er iedere dag wordt gelachen!

Mantelzorg

In mijn vrije tijd ben ik mantelzorger van mijn vrouw. Mijn hobby is varen, ik heb een boot en vroeger gingen we er met de boot dan ook samen op uit. Mijn vrouw kan helaas niet meer mee, daar hebben we afscheid van moeten nemen en dat is heel jammer. Varen doe ik nog regelmatig, ‘s middags als ik vrij ben en mijn vrouw ligt even op bed dan ga ik naar de jachthaven toe. Dan rommel ik wat op de boot of vaar ik even een rondje.

Trots

Mijn mooiste project? Het Hoge Erf in Rotterdam. Een hoogbouwflat welke midden in Rotterdam staat, op een hele kleine postzegel. Het was logistiek een hele uitdaging, ik vind het daarom het mooiste project wat ik gemaakt heb.