Op de fiets naar je werk

Zeg eens eerlijk, hoe vaak ga jij op de fiets naar je werk? Grote kans dat je vaker de auto dan de fiets pakt. Ik vind fietsen naar het werk heerlijk. Vandaag ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer met de fiets naar mijn werk gegaan. Vaak zie je veel nadelen en vergeet je de voordelen. Maar na weer een keer gefietst te hebben kan ik zeggen dat de kans heel groot is dat ik het weer vaker ga doen!

Mijn vorige baan was iets dichter bij huis, toen fietste ik bijna dagelijks naar mijn werk. Niets lekkerder dan al fietsend wakker worden met fluitende vogeltjes om je heen, terwijl de rest van Nederland in de file staat. En niet te vergeten de rit naar huis, een perfect moment om je hoofd leeg te maken na een lange werkdag. Eenmaal thuis aangekomen kun je gaan relaxen, want sporten heb je ook al gedaan.

Vandaag dacht ik, waarom niet? Vrij spontaan ben ik op de fiets gestapt en begonnen aan mijn eerste fietstocht naar Driebergen. Met Google Maps, een rugtas voor mijn spullen en handschoenen tegen de kou. Het was koud maar absoluut de moeite waard. Je gezondheid, je portemonnee en het milieu hebben er allemaal profijt van als je ervoor kiest om op de fiets te stappen, een hoop voordelen.

Maar toch hebben mensen altijd veel smoesjes als het erop aankomt. Zo is het volgens de tegenstanders te koud, te warm of kunnen de spullen niet mee op de fiets. Slecht weer is ook een vaak gehoord excuus. Maar wist je dat ze tegenwoordig de meest trendy regenjassen verkopen en je in een rugtas veel spullen kwijt kunt? Kortom, heb je nog nooit naar je werk gefietst en is het mogelijk? Probeer het eens! Wie weet bevalt het jou ook zo goed.

Fiets jij wel eens naar je werk? Ben je van plan dit een keer te gaan doen of zie je het juist helemaal niet zitten? Laat het weten in de comments!