ODE - Amsterdam

Edwin van Zevenhoven; ''Het gebouw dat wij aan het bouwen zijn wordt een kantoorpand van ruim 72.000m² voor een grote reisorganisatie met daarnaast 42 koop appartementen en een aantal verhuurbare commerciële ruimtes. Het geheel wordt gebouwd bovenop een twee laagse parkeergarage, die de bestaande garage onder het Oosterdokseiland uitbreidt met 15.000m².''

Het ontwerp is vrij complex, zo zit er zit een hele grote uitkraging in het gebouw, met daarboven nog  zeven verdiepingen. Verder is niet één verdieping hetzelfde en is alles schuin, scheef of rond. Dat is best lastig, maar ik ben een bouwer en als er uitdaging in zit vind ik dat juist mooi.

Elke dag is verschillend, maar over het algemeen bestaat mijn werk veel uit vergaderen. Daarnaast stuur ik samen met mijn collega projectdirecteur de projectleiders aan. Zelf kom ik één keer in de twee of drie weken buiten op de bouwplaats.

Het leuke aan mijn werk is dat er van niets, iets ontstaat. Eerst is er niks en dat wordt uiteindelijk wat. In het begin, toen begonnen met graven, stonden we in een enorm groot gat, 10 meter diep langs de waterkant. Nu 2,5 jaar later steekt er een gebouw de grond uit van tien verdiepingen hoog waar we aan de ene kant al zijn gestart met de afbouw en aan de andere kant de laatste etages ruwbouw nog aan het voltooien zijn. In het eerste kwartaal van 2022 wordt het gebouw naar verwachting aan de klant opgeleverd.