MEET RIVM - Utrecht

Wie over de snelweg A27 rijdt, ziet het nieuwe RIVM-gebouw boven de boomtoppen op het Utrecht Science Park verschijnen. Hier bouwt MEET Strukton aan de nieuwe huisvesting voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Ook de Commissie Genetische Modificatie (COGEM) neemt haar intrek in dit nieuwe gebouw.

De huisvesting bestaat uit een gebouw en terrein. Het gebouw bestaat uit diverse bouwdelen waaronder een kantoortoren. Deze bevat kantoren als laboratoria, die geschikt dienen te zijn voor specifieke onderzoeken. Daarom zijn er strenge eisen gesteld voor de laboratoria in het gebouw. De bouw is in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Rijksvastgoedbedrijf.

Het gebouw is vormgegeven in een zichtbaar duurzame, groene huisvesting, waarin groenvoorzieningen binnen en buiten, evenals licht, ruimte en uitzicht, bijdragen aan een prettige en gezonde beleving van het gebouw en de omgeving. In het najaar van 2021 is het gebouw gereed.

Meike Hennekes is via CAJA werkzaam als inkoopassistent bij MEET. Ze geeft ons een rondleiding over de bouwplaats en vertelt over haar werkzaamheden bij MEET.

Afdeling inkoop van MEET bestaat uit twee inkoopmanagers en twee inkoopassistenten. Samen met één van de Inkoopmanagers ben ik verantwoordelijk voor de inkoop van de onderdelen Bouw, Laboratoria en Maintain & Operate. Ik ondersteun mijn inkoopmanager met de offertetrajecten en de grotere contracten. De kleinere opdrachten handel ik zelf af.

Het is mijn aller eerste project in de bouw. Hiervoor was ik werkzaam als inkoopsecretaresse in de wegenbouw en zat ik op een hoofdkantoor. Deze overstap van de wegenbouw naar CAJA is de beste stap ooit geweest voor mij, ik zit hier helemaal op mijn plek. Ik rij ’s ochtends vroeg met veel plezier naar mijn werk. Op de brug bij Vianen op de A27 zie ik de torens al in de verte opdoemen en dan verschijnt die glimlach op mijn gezicht. Geen dag is hetzelfde bij MEET en dat maakt het juist zo leuk; die afwisseling, de reuring, de uitdaging en het snel kunnen schakelen.

Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat, maar ik ben nu al super trots op dit mooie, complexe, bouwproject, dat ik hier aan mee heb mogen werken en natuurlijk op mijn collega’s van MEET.

De voortgang van de bouw is dagelijks te volgen via webcambeelden
Het project is ook via LinkedIn te volgen MEET Strukton bouwt het nieuwe RIVM