Wat doet een
werkvoorbereider?

Een werkvoorbereider in de bouw is verantwoordelijk voor de coördinatie van een project en bij CAJA hebben wij altijd een vacature in deze richting. In de meeste gevallen is een werkvoorbereider werkzaam op kantoor, en vanaf daar is hij of zij bezig met het voorbereiden van een bouwproject. Het kan ook voorkomen dat hij of zij op de locatie van het project zelf werkzaam is. Ben jij een ervaren bouwkundige en wil je de doorgroeimogelijkheden bekijken om als werkvoorbereider aan de slag te gaan? Lees dan snel verder en werk binnenkort wellicht aan het voortraject van diverse bouwprojecten.

De taken en verantwoordelijkheden van een werkvoorbereider

De werkvoorbereider zorgt ervoor dat er een goede planning is en dat alle materialen beschikbaar zijn. Verder is hij of zij onder andere verantwoordelijk voor het aanleveren van de technische tekeningen en de inrichting van de bouwplaats. Gedurende het project blijft hij of zij de voortgang van het project in de gaten houden, bijvoorbeeld door de projectlocatie te bezoeken. De precieze werkzaamheden en doorgroeimogelijkheden van een werkvoorbereider zijn afhankelijk van het bedrijf waar hij of zij werkzaam is en de deelfunctie die wordt uitgeoefend.

Hoe word je een werkvoorbereider?

Een werkvoorbereider heeft minimaal een mbo-diploma in een technische richting. Met dit diploma is ook een doorstroom naar bijvoorbeeld hbo bouwkunde en vervolgens naar het wetenschappelijk onderwijs mogelijk. De twee laatstgenoemde diploma’s zijn vaak nodig om aan de slag te gaan op grotere en complexere projecten.

Het salaris van een werkvoorbereider in de bouw

Per bouwbedrijf kan het salaris van een werkvoorbereider in de bouw behoorlijk verschillen. Het salaris ligt meestal tussen de €3500,- en €5500,- bruto per maand. Dit is afhankelijk van het niveau van de werkzaamheden en de verantwoordelijkheden die de werkvoorbereider krijgt toegewezen. Uiteraard spelen ook opleiding, ervaring, en overige contractvoorwaarden een rol bij de bepaling van het salaris van de werkvoorbereider in de bouw.

Reageer op de vacature van werkvoorbereider in de bouw

Detacheringsbureau CAJA in Driebergen-Rijsenburg, in regio Zeist, heeft altijd een vacature voor een werkvoorbereider met doorgroeimogelijkheden in de bouw. Via ons reageer je eenvoudig op een vacature en ga je aan de slag als allround werkvoorbereider, calculator, planner of tekenaar in de bouw, eventueel met aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden. In het actuele overzicht vind je alle openstaande vacatures, zoals een vacature in de utiliteitsbouw of een vacature in de functie van calculator. Het is tevens mogelijk om een open sollicitatie naar ons te sturen. Dan gaan wij direct op zoek naar een passende vacature als bijvoorbeeld werkvoorbereider in de bouw. Bel ons via 0343 51 02 92, stuur ons een e-mail via info@cajaprojecten.nl of vul ons contactformulier in.

vacatures werkvoorbereider