Kan niet bestaat niet!

Van kleins af aan ben ik bezig geweest met mijn handen. Ik was altijd buiten, druk met het bouwen van hutten of speelgoedauto’s uit elkaar halen. Ik was 10 jaar toen toen ik naar Nederland kwam, na groep 8 begon ik op het vmbo kader met de opleiding handel en administratie. Daarna ben ik op het mbo gestart met de opleiding administrateur. Na een jaar ben ik daar weer mee gestopt omdat ik erachter kwam dat mijn hart nog steeds bij het bouwen lag. Toen ben ik zonder technische voorkennis gestart met de opleiding bouwkunde. Na vijf jaar heb ik mijn mbo-niveau 4 bouwkunde gehaald.
In het diepe gegooid 

Ik besloot om verder te studeren en heb mijn hbo-bouwkunde gehaald. Dat ging eigenlijk best wel goed. Tijdens mijn mbo-opleiding liep ik stage bij een aannemersbedrijf, waar ik ook nog een tijdje in mijn vrije tijd en vakanties heb gewerkt. Dat heeft mij enorm geholpen tijdens mijn studie, ze lieten mij helemaal vrij in mijn doen en laten. Van praktijkervaring leer je uiteindelijk het meest! Ik werd gelijk in het diepe gegooid. Vond je dat niet eng? Nee, ik zei altijd; kan niet bestaat niet. Als ze mij iets vroegen was mijn antwoord; ja is goed, ik doe het! Het kan een moeilijke of een makkelijke oplossing zijn, maar er is voor alles een oplossing. Die instelling heeft mij wel verder geholpen.

Werken bij een kleine aannemer

Tussendoor heb ik nog een tijdje bij een supermarkt gewerkt, waar ik in principe filiaalmanager zou worden. Iets heel anders! Maar mijn wens was toch wat met mijn opleiding bouwkunde te gaan doen, zodoende ben ik in aanraking gekomen met CAJA via mijn oud-studiegenoten. Hier heb ik mijn wens uitgesproken om bij een kleine aannemer te werken. Ik vind het niet fijn om bij een grote aannemer te werken, dan ben je vaak wat meer met één onderdeel bezig. Nu kom ik bijvoorbeeld nét bij een klant vandaan voor het opnemen van een werk. Dat ga ik zo uitwerken en als de offerte akkoord is ga ik het werk voorbereiden. Werken bij een kleine aannemer, daar leer je super veel van.

Het leuke aan werken in de bouw 

Ik ben bij CAJA begonnen als werkvoorbereider maar eigenlijk doe ik nu van alles. Zoals het opnemen van werken, de calculatie, de werkvoorbereiding en het werk wat een uitvoerder normaal doet. Daarbij horen ook het opstellen van facturatieschema’s en het controleren of er betaald is. Eigenlijk doorloop ik het proces van A tot Z. Ik zou niet weten hoe je mijn functie moet omschrijven in één woord. Het omgaan met mensen ligt mij goed en is erg leuk, we hebben echt allerlei verschillende klanten. Maar het allerleukst aan werken in de bouw is het resultaat. Nadat we iets gemaakt hebben, het maakt niet uit hoe moeilijk het is gegaan, als het resultaat er staat krijg ik een glimlach op mijn gezicht!

Waar denk je aan als je CAJA hoort?

CAJA? Dan denk ik gelijk aan Caroline! Een supergezellige vrouw, Caroline is altijd vrolijk. Ze heeft ook erg haar best gedaan om een bedrijf te vinden dat bij mij past, daar ben ik heel blij mee.