De verantwoordelijkheden van een
projectleider?

De verantwoordelijkheden van een projectleider in de nieuwbouw liggen bij de planning, coördinatie en het toezichthouden op het budget van het project. Een projectleider in de nieuwbouw bewaakt de kaders rondom kwaliteit, veiligheid, budget en tijd. Dit doet hij of zij onder andere door sturing te geven aan het projectteam en de doelstellingen te realiseren.

Draag diverse verantwoordelijkheden door te starten als projectleider

De projectleider heeft veel verantwoordelijkheden omdat hij of zij een goed eindresultaat moet leveren. Als projectleider ben je van start tot realisatie verantwoordelijk voor de aan jou toegewezen projecten en je stuurt je projectteam aan.

Als leider van een project stuur je een heel team aan

Iedereen binnen het team krijgt een eigen taak waarna de ervaren bouwprofessional ervoor zorgt dat deze volbracht wordt door de aangewezen persoon. Als projectleider met veel verantwoordelijkheden zorg je ervoor dat iedereen goed met elkaar samenwerkt en dat de communicatie goed verloopt. In veel gevallen moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Jij als projectleider dient hier rekening mee te houden bij projecten in de nieuwbouw. Daarnaast draag je als projectleider verantwoordelijkheden voor de afspraken met leveranciers, controle van orders en de levering hiervan. Als projectleider in de nieuwbouw ben je budgetverantwoordelijk. De projectleider heeft tevens verantwoordelijkheden om de ontwikkelingen van een project verslag te doen aan zijn of haar manager of baas. De projecten kunnen erg uiteenlopen. Van nieuwbouw, onderhoud en renovatie of transformatie.

De eisen en kwaliteiten van een projectleider

Een projectleider in de nieuwbouw heeft minimaal een afgeronde hbo-opleiding bouwkunde. Vaak is het wel zo dat de meeste projectleiders vanuit een andere functie binnen een bedrijf zijn doorgegroeid. Daarnaast is het heel belangrijk dat hij of zij een natuurlijke leider is met overtuigingskracht, organisatietalent en goede communicatieve vaardigheden.

Het salaris van een projectleider in de bouw

Per werkgever kan het salaris van een projectleider in de bouw en nieuwbouw behoorlijk verschillen. Het salaris van een projectleider in de bouw ligt gemiddeld tussen de €4000,- en €7000,- bruto per maand. Dit is uiteraard afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden en de verantwoordelijkheden van de projectleider. Tevens spelen opleiding, ervaring, en overige contractvoorwaarden een rol bij de bepaling van het uiteindelijke salaris van de projectleider in de bouw.

Bekijk alle vacatures als projectleider

Detacheringsbureau CAJA uit Driebergen-Rijsenburg nabij Zeist is altijd op zoek naar een projectleider in de nieuwbouw of onderhoud en renovatie. In het actuele overzicht vind je naast vacatures voor projectleider, ook vacatures in de richting van werkvoorbereider, calculator en uitvoerder. Zoek je een functie die bij jouw kwaliteiten aansluit? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0343 51 02 92, door ons contactformulier in te vullen of door ons een e-mail te sturen via info@cajaprojecten.nl. Wij gaan dan direct op zoek naar een passende functie, bijvoorbeeld als projectleider in de nieuwbouw.

Alle vacatures projectleider in de bouw