Niet lullen maar doen

Mijn dag als projectsecretaresse is nooit hetzelfde. Dat is ook wat het vak zo leuk maakt. Het komt eigenlijk nooit voor dat ik met tegenzin naar mijn werk ga en ik rijd altijd met een fijn gevoel weer naar huis. Hoe dit komt? Omdat ik hier, op project Amare, als projectsecretaresse helemaal op mijn plek zit.

Mijn angst overwonnen

Een hoogtepunt dit jaar is het uitje op secretaresse dag geweest, letterlijk en figuurlijk. Er was een verassing voor mij geregeld en aangekomen op de bouwplaats zei mijn collega; ‘Zie je die hijskraan? Daar gaan we zo in’. Nou, dat denk ik niet, zei ik eerst nog. Maar ik ga me natuurlijk niet laten kennen want dan krijg ik het nog heel lang te horen van mijn collega’s. Uiteindelijk ben ik toch blij dat ik het heb gedaan.

De roze spaarpot telefoon

Ik heb in het verleden ook als secretaresse gewerkt, maar ik vind het nóg leuker om meer bij het project betrokken te zijn. Soms krijgen we zo veel vragen dat we bijna niet aan ons werk toekomen. Daarom hebben mijn collega en ik zogenaamde baliedagen ingesteld. Ik had een roze spaarpot telefoon thuis staan en degene met een baliedag heeft nu die roze telefoon voor zich staan en is verantwoordelijk voor het beantwoorden van alle vragen, zodat de ander ongestoord kan doorwerken.

Ik werk graag met mannen

Ik ben helemaal geen ochtendmens en heb ook flink moeten wennen aan de vroege werktijden. Maar mijn standaard ritueel op kantoor is om 09.00 uur een kop koffie, collega’s maken er vaak grappen over. Maar ik werk graag met de mannen hier. De niet lullen maar doen mentaliteit, daar houd ik van. Ik vind het zelf ook heerlijk om op die manier te werken, en dat kan hier. Mijn hobby is eigenlijk ‘nog meer werken’. Ik haal er mijn geluk en energie uit.