De combinatie
tekenen en bouwen
heeft mij altijd getrokken

Gefeliciteerd met je 5-jarig jubileum! Ja dankjewel, de tijd vliegt! Ik mag een weekendje naar Leiden, een leuke stad. Hoe ik terugkijk op de afgelopen vijf jaar? Positief, het was een leuke periode. In 2013 heb ik afscheid moeten nemen van Heijmans, toen ben ik via het internet in contact gekomen met CAJA.
Tekenen en bouwen 

Ik heb eigenlijk altijd al interesse gehad in bouwkunde. Mijn bouw carrière is begonnen met een stage bij de BAM. Daar heb ik mijn afstudeeropdracht gedaan en nog twee jaar gewerkt. Na die twee jaar ben ik voor Heijmans gaan werken. Op dit moment ben ik werkvoorbereider, de combinatie tekenen en bouwen heeft mij altijd erg getrokken. Ik bereid verschillende werkzaamheden voor en bespreek zaken met de architect, de constructeur en diverse onderaannemers. Ik ben nu bezig met het project Park 070 in Voorburg, een woningbouw project van Van Wijnen. Hier ben ik verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding van de gevels.

Het mooiste project

Ik heb van alles gedaan in mijn tot nu toe bouwkundige carrière. De wat grotere woningbouwprojecten vind ik leuk om te doen, met bijvoorbeeld een parkeergarage eronder of een winkelcentrum. Vergeleken met een standaard rijtjeswoning zit er veel meer uitdaging in omdat je vaak werkt met andere bouwmethodieken en speciale details. Architecten zijn soms bijzondere mensen. Ze willen altijd dingen die lastig te maken zijn. Bijvoorbeeld andere vormen dan hoe wij ze graag zouden bouwen. Het is altijd een beetje een tweestrijd, de welbekende strijd tussen aannemer en architect. Maar uiteindelijk komen we er altijd uit hoor!

Een project waar ik trots op ben? Het OVT, het nieuwe stationsgebouw in Breda. Dat was een mega project. Een nieuw station met winkels, woningen, parkeergelegenheid en fietsenstalling hebben we in hartje Breda gebouwd. Het was een project van Ballast Nedam en Hurks Bouw. Onder andere door de grootte en de diversiteit was dat een heel leuk project om aan mee te werken.

Vrije tijd

De laatste jaren vind ik het erg leuk om op de fiets te springen en een stukje recreatief te gaan wielrennen. Bij mijn vorige werkgever Dura Vermeer had ik samen met wat collega’s een fietsclubje opgericht. Toen zijn we naar Frankrijk gefietst en daar hebben we een berg beklommen voor het goede doel. Dat was hartstikke leuk, ook een stukje teambuiling. Het is gezellig om met je collega’s af en toe even een biertje te drinken of een keer weg te gaan, even uit de werksfeer. Dat vind ik heel belangrijk.

Op naar de volgende vijf jaar

Ik ga met plezier naar mijn werk. Wat voor mij het belangrijkst is, is dat er een goede sfeer hangt op het werk en dat je werkt met een leuke club mensen. Dat iedereen zijn neus dezelfde kant op staat en je uiteindelijk toch weer kunt zeggen; ‘’Dat hebben we weer mooi voor elkaar gekregen!’’ Dat is denk ik voor velen, maar ook voor mij een drijfveer. Op naar de volgende vijf jaar? Haha, als het goed gaat wel ja, zeker!