Kees de Hoog;
''Dit werk past me als een jas.''

Ik zou mezelf omschrijven als een normale kerel. Beide voeten op de grond, nuchter en een harde werker. Ik hou wel van een grapje, ook op kantoor. Dat maakt het leven leuker. De boog kan niet altijd gespannen zijn hé. Mijn roots liggen in Brabant en Limburg. Na de middelbare school ben ik vertrokken en heb ik een jaar in Nijmegen gewoond. Daarna heb ik in Rotterdam mijn studententijd doorgebracht en de hbo-opleiding personeel en arbeid afgemaakt. Toen wist ik wat ik wilde doen, werken in de arbeidsbemiddeling. Dat doe ik sindsdien, het past me als een jas.
De eerste bemiddeling

Kun je jouw eerste bemiddeling nog herinneren? Ik ben begonnen met horecapersoneel bemiddelen. Dat is allemaal heel kort, mensen werken veel dagjes. Mijn eerste bemiddeling was voor het WTC in Rotterdam. Daar waren toen nog heel veel beurzen, congressen en feesten. Er zat een cateraar in het pand, daar leverden wij iedere week 30 à 40 uitzendkrachten. Die mensen werkten daar avonden, ochtend of nachten in de zogenaamde partycatering. Dat waren mijn eerste plaatsingen. Eén van mijn eerste bemiddelingen in de bouw was met Henk Verbaas. Hij was projectleider bij Ballast Nedam. Henk Verbaas is een bijzonder persoon, hij is overigens nog steeds werkzaam als senior projectleider bij Ballast Nedam. Hij heeft een papegaaienopvang, dat is zijn hobby. Als je bij Ballast binnenkomt en je hebt het over Henk Verbaas, dan begint iedereen altijd over de papegaaien. Dat blijft me mijn hele leven bij omdat het een heel leuk verhaal is. Dat was mijn eerste bemiddeling van een bouwkundige. Ik vind het een leuke wereld, ik hou wel van de bouw. Het is maakbaar, het is voelbaar en het is zichtbaar. Ik kijk altijd met veel plezier naar projecten die gerealiseerd zijn en waar mensen van ons aan hebben gewerkt.

Werkplezier

Ik krijg energie van de mensen waarmee ik omga, elke dag weer. Ik hou van de afwisseling. Het is fijn om achteraf te horen dat mensen blij zijn met hun nieuwe baan en dat de opdrachtgever ook tevreden is. Daar doe ik het voor.

Wat vind je het leukst aan werken bij CAJA? De omgang met collega’s! We hebben een leuk klein en hecht team. We zijn heel informeel en kunnen snel schakelen. Ik werk inmiddels 8,5 jaar bij CAJA. Onze kracht ligt bij onze leeftijd. We zijn oude rotten in het vak. We zijn ervaren en weten waar we het over hebben. We zijn zelf geen bouwkundigen maar we weten wel hoe we moeten luisteren, doorvragen en wat voor vlees we in de kuip hebben. Ik denk dat dat het belangrijkste is. Of je doet dit werk twee jaar en gaat dan wat anders doen, of je blijft het je hele leven doen. Die laatste groep mensen zit hier.

Het kan een nadeel zijn dat jongeren misschien denken; wat een oude lullen. Maar oude lullen kunnen ze inhoudelijk wel verder brengen dan mensen van hun eigen leeftijd die minder levenservaring meebrengen. We weten niet alles beter, maar ik denk dat we inhoudelijk beter kunnen beoordelen of iemand ergens pas qua cultuur en profiel. Dat zie je ook aan de bemiddelingen, die gaan bijna altijd goed.

Dierenliefhebber

Als ik geen consultant was geworden dan was ik graag dierenarts geworden, ik heb een zwak voor dieren. Zelf heb ik twee hondjes, Daan en Joep. Ze zijn echt mijn maatjes. Als ik thuiskom zijn ze altijd blij en staan ze bij de deur te kwispelen. Hoe wij als mensen met dieren omgaan vind ik niet altijd even goed. Dieren zijn weerloos en onschuldig, ik vind dat wij beter voor ze moeten zorgen. Ik kan niet tegen dierenmishandeling of onrecht, dat trek ik niet zo goed.

Vrije tijd

Mijn werk is wel de rode draad in mijn leven. Als ik niet werk ga ik er graag op uit, bijvoorbeeld een wandeling maken met de honden, een rondje hardlopen, een dagje naar een museum of een weekendje weg. Naar het strand gaan vind ik ook fijn, omdat je zo ver weg kunt kijken. Ik vraag mezelf dan af; wat zit er aan de andere kant van de horizon? Verder ga ik graag op vakantie, even weg. Ik zit niet graag stil, dat kan ik niet. Een dag binnen blijven zitten is niet aan mij besteed.

Wat vind jij belangrijk in het leven? Op dit moment zou ik zeggen dat gezondheid bovenaan staat. Zeker na de afgelopen jaren waarin we met corona te maken hadden. Verder vind ik plezier hebben heel belangrijk. Als je het niet hebt, zorg maar dat je het wel krijgt. Als ik niet meer met plezier mijn werk doe, moet ik dat veranderen. Ik hou van positiviteit. Dat wil niet zeggen dat ik me niet af en toe negatief uitlaat, maar ik wil het graag leuk hebben. Tot nu toe sta ik elke dag op en denk ik; ‘’Nou, we gaan er weer tegenaan, eens kijken wat er vandaag weer gebeuren gaat.’’ Zolang dat vuurtje blijft branden ga ik door!