In memoriam - Cees van der Toorn

In het weekend van 6 maart bereikte ons het droevige bericht dat Cees van der Toorn is overleden aan de gevolgen van corona. Cees had al jarenlang een samenwerking met CAJA. Hij stond bekend om zijn positiviteit, humor en grote werklust. Cees was niet alleen zeer geliefd binnen CAJA, maar ook daarbuiten. We zullen hem ontzettend missen.

”Als ik aan jouw denk, Cees, dan zie ik je voorbij lopen langs mijn kamer met een brede lach en de duimen omhoog in je rigger handschoenen. Een heel fijn mens, een vriend, is niet meer onder ons, in ons team. Je was een gul, zorgzaam en een positief mens. Waarom moest dan het woord “positief”  jouw leven beëindigen, het klopt niet.

Je stond voor iedereen klaar, ook voor mij. Niet alleen op het project A-pier, maar ook al bij het Prinses Maxima Centrum voor ons meiden; Marike en mij. Hoe vaak heb je niet de poort achter mij dicht gedaan, “Ben je er nog, ik wacht wel op je” en jij reed achter mij als laatste weg in je Mercedes. Je sjouwde wat af voor ons en natuurlijk was je er ook op een zaterdag samen met Katie op de KiKa vrijwilligersdag om mee te helpen.

Ik ontmoette je in 2019 weer op de A-pier, een hartelijke ontmoeting en je stond weer breed lachend klaar om te helpen. Je zei: “Als ze aan jou komen, dan komen ze aan mij” Cees, de zorgzame en charmeur.

Jij gaf het woord “lekker” een betekenis meer: hoe gaat het met je Cees? Lekker! Hoe smaakt de dadeltaart? Lekker, heb je het recept? Over zijn werkzaamheden: het gaat lekker en lekker bezig. Je deelde graag met anderen, kocht eieren om te bakken, haalde voor de hele keet haring bij de visafslag en deelde je tortilla’s met wie wilde. Cees de lekkerbek.

Een prachtig mens was je en zo zullen wij je altijd blijven herinneren.”

Dorothé Biersteker

 

Bovenstaand stukje van Dorothé, naaste collega van Cees op project A-pier, omschrijft hem zo treffend dat we hier niet veel aan toe willen voegen. Het omschrijft precies hoe wij Cees herinneren, een hartelijke en zorgzame man. ”Komt goed” was één van zijn bekende uitspraken.

Cees, we zullen je ongelofelijk missen en troosten ons met de gedachte dat je als een gelukkig mens bent heengegaan, zoals jouw familie op de rouwkaart schreef.

Carel Kruse