Ik reageerde op
een advertentie

Afgelopen week werd ik verrast door Carel op mijn project met taart, ballonnen en een ontzettend leuke attentie om mijn 10-jarig jubileum bij CAJA te vieren. Dan sta je weer even stil bij dat allereerste contactmoment. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt dat ik ruim 10 jaar geleden op een advertentie van twee regels heb gereageerd. Ik weet het nog heel goed, want ik was de caravan aan het inpakken, omdat we maandag naar de camping zouden gaan. Diezelfde vrijdagmiddag ben ik nog op gesprek geweest bij Carel, niet wetende dat ik op maandag met de opdrachtgever mocht kennismaken. Uiteindelijk ben ik 1 september begonnen in Den Haag op de Bouwcombinatie Ballast Nedam/BAM Utiliteitsbouw op het project “de Kroon”.

Improviseren is mijn kracht

Het mooiste project was de nieuwbouw van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken ‘JuBi’, in Den Haag. Ik was avond uitvoerder, begon in de middag en werkte tot 23.00 uur. Organisatorisch zat dit project heel goed in elkaar, je werkte elke avond met hetzelfde team en mede daardoor heb ik er met veel plezier gewerkt.
Schiphol was het meest uitdagende project. Hier was ik nacht uitvoerder en werkte in een jong team. Iedereen had zijn eigen taak. Als er calamiteiten waren moest je roeien met de riemen die je op dat moment had. Gelukkig is mijn kracht improviseren en dat heb ik op dergelijke projecten ook wel geleerd; nadenken en proberen op te lossen.

Zelf kiezen vind ik belangrijk

CAJA bestaat uit een leuk team en heeft de afgelopen jaren mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Ze zijn gegroeid en hebben het menselijke aspect weten vast te houden. Ze zijn betrokken en ondersteunen mij in alles, zeker ook in moeilijke tijden. Veel is bespreekbaar en ze hebben oprecht een luisterend oor. Ik heb altijd mijn eigen projecten kunnen uitkiezen. Ook als ik zelf niet naar een opdracht wilde dan werd er door CAJA naar mij geluisterd. Ik ga nog elke dag met veel plezier naar mijn werk en ben zeker van plan de komende 10 jaar ook vol te maken bij CAJA!

Carel Kruse - Jan Kloppenburg
Carel Kruse - Jan Kloppenburg
Carel Kruse - Jan Kloppenburg