Ik houd wel van
een beetje reuring
op de werkvloer

Ik was MTS’er en ben bij de BAM begonnen als Timmerman. Later ben ik zelf naar de directeur gestapt en heb gezegd; ‘Wat hij kan, kan ik ook’. Zo ben ik toen uitvoerder geworden. Ik ben ook via de BAM in contact gekomen met CAJA. Werken bij CAJA bevalt me hartstikke goed.
Van timmerman naar uitvoerder

Mijn dag als uitvoerder begint normaal gesproken met poppetjes tellen, ik kijk dan of iedereen aanwezig is. Daarna ga ik rondjes lopen en kijken waar er problemen zijn. Die ga ik proberen op te lossen. En zo maak ik dagelijks mijn rondes. Wat ik de komende periode ook doe is een stukje werkvoorbereiding. Het meeste werk is voor 85 – 90% voorbereid, ik doe het laatste gedeelte. Dan weet ik overal het hoe, wat en waarom van. Dat ik begonnen ben als timmerman helpt, je weet waar je over praat.

Renovatie of nieuwbouw

Renovatie of nieuwbouw, dat is een lastige keuze. Het is allebei hartstikke leuk. Als ik op een nieuwbouwproject werk wil ik graag in de blubber beginnen en het hele proces doorlopen. Bij renovatieprojecten komen altijd heel veel problemen tevoorschijn waar geen rekening mee is gehouden, die moet je ter plekke gezamenlijk of alleen oplossen. Dat maakt renovatie weer interessant. De laatste vijf jaar heb ik op een half jaar nieuwbouw na, alleen maar in de renovatie gezeten.

|   Jerry Broomans: ”Ik houd van een beetje reuring op de werkvloer, anders wordt het een grote saaie boel!”

Met plezier naar het werk

Het contact met de mensen maakt echt dat ik met plezier naar mijn werk ga. Ik kijk altijd eerst even de kat uit de boom en als ik weet hoe iedereen in elkaar zit kan het grappen en grollen beginnen. Ik houd van een beetje reuring op de werkvloer, anders wordt het een grote saaie boel. Af en toe die lach op elkaars gezicht haalt je even uit de werksfeer. En dat is fijn omdat de werkdruk erg hoog is. Toch kom ik aan ontspanning genoeg toe. Ik werk niet ver van huis en ben daarom nooit laat thuis. Een paar keer in de week ga ik voetballen en in het weekend ben ik gezellig met mijn vrouw en dochter.

Werkvrijheid

Mijn mooiste project in de afgelopen vijf jaar is de renovatie van het VROM-gebouw in Den Haag geweest. Dit was een renovatieproject waarin ik veel vrijheid kreeg en ik werkte daar samen met, naar mijn mening, de beste bouwplaatsmanager van Nederland. Ik wil geen marionet zijn van een ander, dan word je kort gehouden en kom je niet toe aan zelfontplooiing. Werkvrijheid is daarom erg fijn.

CAJA in drie woorden

CAJA is voor mij; klein, loyaal en correct.