Hoe zit dat,
werken via een
detacheringsbureau?

De meeste mensen die mij kennen weten dat ik als online marketeer werkzaam ben voor CAJA, een detacherings- en werving & selectiebureau in de bouw. Wat de meeste mensen niet weten is dat een detacheringsbureau vaak meer mogelijkheden heeft dan wordt gedacht. En nee, dit is geen advertentie vermomd in een blog. In dit blog wil ik wat vertellen over de verschillende contractvormen die een detacheringsbureau je kan bieden.

Toen ik net bij CAJA kwam werken verwarde ik, zoals veel mensen, een detacheringsbureau met een uitzendbureau. Maar dát mag je echt niet zeggen, die twee zijn namelijk ‘heel verschillend!’ Maar wat is een detacheringsbureau dan wel precies? Volgens Wikipedia is een detacheringsbureau ‘een bedrijf dat mensen in dienst neemt om ze tegen een vergoeding tijdelijk bij andere bedrijven of organisaties te laten werken.’

En dat is inderdaad wat wij bij CAJA doen. Wij zoeken mensen voor opdrachten en opdrachten voor mensen. De manier waarop een bemiddeling gaat kan wel verschillen. Kort gezegd kan je bij de meeste detacheringsbureaus op drie manieren aan de slag. Je kunt projectmatig aan de slag gaan, dan krijg je een contact voor de duur van het project. Daarnaast kun je in vaste dienst treden bij de detacheerder of als zzp’er aan de slag.

Het voordeel van in dienst treden bij een detacheringsbureau is dat je zekerheid hebt van werk en inkomen. Daarnaast profiteer je bij een bureau vaak van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Blijf je graag flexibel? Dan kun je ervoor kiezen om als zzp’er aan de slag te gaan. Je profiteert op die manier van het uitgebreide netwerk en de kennis van een detacheringsbureau over de markt.

Word je benaderd, maar wil je eigenlijk niet via een detacheringsbureau aan het werk? Dan kan je ook kiezen voor een werving & selectieprocedure. Oftewel, het bureau zoekt nauwkeurig de perfecte baan bij de perfecte werkgever voor jou. Match made!

Heb jij wel eens via een detacheringsbureau gewerkt? Zou je dit overwegen om te doen en waarom wel of niet? Laat het weten in de comments!