Deze week stonden wij met drie blauwe koffers op de stoep bij Woongoed Zeist. Reden? Henry Blankestijn werkt alweer vijf jaar voor CAJA. En traditiegetrouw mocht Henry één van de koffers kiezen voor een verzorgd weekendje weg. Het werd Groningen.

Hoe is het allemaal begonnen?
“Er was per direct behoefte aan een projectmanager voor een multifunctionele accommodatie. Carel Kruse belde mij en vroeg me of het mij wat leek. Ik zei meteen ja. En dat is nu inmiddels vijf jaar geleden.”

Hoe verloopt de samenwerking met hem en CAJA?
“Ik ben zo vrij als een vogel en doe mijn ding. Zoals Carel al zei, ben ik als projectleider een beetje een vreemde eend binnen CAJA. Daar waar de meeste mensen van CAJA aan de aannemerskant zitten, werk ik voor de opdrachtgever.”

Wat ligt er op dit moment op je bureau?
“Ik ben bezig met twee transformaties; één kantoor dat naar zeven appartementen gaat en een ander kantoor naar 32 appartementen. Daarnaast doe ik de coördinatie van circa 350 renovatiewoningen en begeleid ik renovatiecomplexen. Dat is zo’n anderhalf jaar geleden gestart en is eind van dit jaar klaar.”

Zijn dit altijd lange trajecten?
“Voorbereidingen nemen al gauw een jaar tot anderhalf jaar in beslag en dat is nog relatief snel. Daarnaast hangt de realisatie van de bouw af van de grote van het project en dat varieert van 4 maanden tot soms wel twee jaar.”

Waar haal jij voldoening uit in je werk?
“Ik ben een projectmanager, dus pas tevreden als we de vooraf bepaalde doelstellingen hebben behaald. Dat betekent dat mijn grote uitdaging is om alles op tijd, binnen budget en met de afgesproken kwaliteit op te leveren. En als dat om wat voor reden dan ook niet of minder goed lukt, is het belangrijk om daar helder over te communiceren en de verwachtingen goed ‘te managen’.

Wat was voor jou een mooi project waar je trots op bent?
“Voor mij is dat het Binnenbos, een multifunctionele accommodatie in Kerckebos. Dat project was toen net gestart en het kwam er eigenlijk op neer dat er geen goede afspraken waren gemaakt, ook met huurders. Veel verschillende afspraken en verwachtingen. Uiteindelijk hebben we dat kunnen trechteren, helder gemaakt en eenduidige huurcontracten opgesteld.”

“Daarnaast geeft een renovatieproject voor huurders ook voldoening. Zij zitten vaak tijdens zo’n renovatie een paar weken middenin de chaos. Juist dan is het extra mooi als zij laten weten zeer tevreden te zijn met het eindresultaat. Daar doe je het voor.”