Donderdag stapten Carel en Rob in de auto met de bekende blauwe koffers, op weg naar Leidschendam voor Cita Ooft. De ‘lach van de bouwplaats’ van Ballast Nedam is vijf jaar in dienst.

Cita, wat zat er in je koffer?
Een weekend Maastricht! Van alle steden die jullie kunnen kiezen is dit echt de beste. Toevallig, want ik roep al jaren dat ik een keer naar Maastricht wil. Dat gaat nu dus gebeuren, leuk!

Hoe ben je eigenlijk begonnen bij CAJA?
Een collega wees mij op een vacature op LinkedIn. Toen ik de beschrijving eenmaal gelezen had wist ik; deze is voor mij. Ik kwam in contact met Rob Visser van CAJA, maar helaas had de opdrachtgever (NoordZuidlijn) al genoeg reacties gekregen en wilde geen nieuwe mensen meer uitnodigen op gesprek. Ik heb het daar niet bij gelaten. Dit was de perfecte match voor mij, dus ik heb Rob gevraagd om er toch alles aan te doen om mij daar aan tafel te krijgen. En dat is gelukt. Dit klik was er direct, zowel met Saskia Hartog (NoordZuidlijn) als met Rob van CAJA. Uiteindelijk kreeg ik ook de baan en heb ik daar drie jaar als ZZP’er gewerkt.

Inmiddels werk je voor Ballast Nedam. Hoe ziet een dag eruit bij jou?
Nou, heb je even (‘lacht’). Het is heel divers en er komt echt van alles op je pad. Maar in hoofdlijnen houd ik mij bezig met officemanagement, ondersteunende taken voor de uitvoerders (administratie) en van het management (agendabeheer, planning, etc.). Zelfs EHBO, want de halve bouwplaats komt langs om wat op te halen uit de EHBO-doos. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik doe het.

Wat vind je belangrijk in je werk?
Een goede bak koffie doet het altijd goed, maar de diversiteit en het contact met mensen is voor mij echt het belangrijkste. Thuis werken zou niets voor mij zijn, dan mis ik echt de mensen om mij heen. Ik heb veel energie en kan veel werk verzetten, maar daarnaast moet er ook tijd voor lol zijn en een lach. Met mensen die altijd mopperen en klagen heb ik niet veel.

Hoe bevalt de samenwerking met CAJA?
Heel goed en de klik is er ook. Geen vraag is te veel en er is begrip, persoonlijke aandacht en ook coaching. Als er iets is, kan ik altijd bij hun terecht. Rob staat altijd voor mij klaar. Maar daarnaast is CAJA als bedrijf erg attent.

En jouw plannen voor de toekomst?
Ik heb niet zo zeer een traject uitgestippeld met de volgende stappen die ik wil maken. Mijn ambitie zit hem meer in de vreugde die ik in mijn werk heb. Ik wil het altijd naar mijn zin hebben en nooit met tegenzin naar mijn werk gaan. En dat is mij gelukkig nog niet overkomen in de afgelopen vijf jaar.