Hourglass - Amsterdam

Hourglass is een kantoor- en hotelcomplex op de Amsterdamse Zuidas. Het project bestaat uit circa 42.000 m² bruto vloeroppervlak. Daarvan is ca. 25.000 m² kantoor, 9.000 m² hotelappartementen en 600 m² commerciële plint. Daarnaast komen er 139 ondergrondse parkeerplaatsen. Het gebouw is zandloper vormig, heeft een hoogte van 80 meter en is gebouwd met een iconische architectuur.

Raymond Prins is via CAJA gedetacheerd bij Hurks. Hij is momenteel aan het werk als controlerend uitvoerder voor de oplevering van project Hourglass in Amsterdam. Wij zijn bij hem op bezoek geweest om een kijkje te nemen bij het project en zijn dagelijkse werkzaamheden op het Hourglass.

Mijn werk bestaat uit het uitvoeren van kwaliteitscontroles, praktisch komt het erop neer dat ik van alles doe. ’s Ochtends beginnen we met een overleg en daarna is het de hele dag over de bouw lopen. Dat is ook het leukste aan mijn rol, het coördineren en samenwerken met de jongens op de werkvloer. Ik ben zelf vrij amicaal, ga niet in conflict en loop al een paar jaar mee, dat werkt door bij de mensen.

Als ik iets afkeur of als er iets nog gedaan moet worden maak ik daar met mijn Ipad een foto van, die komt dan gelijk terecht bij degene die het moet maken. Een heel handig systeem. Alle verdiepingen zijn zo goed als hetzelfde maar toch is het een heel divers gebouw. Zo komt er een restaurant in, een hotel en een kantoor, dat maak je niet vaak mee. Het is een hartstikke mooi project en architectonisch een heel mooi gebouw. De diversiteit is het leukst aan dit project. Het gaat van schilderen tot stukadoren tot aan schoonmaken.